Estetiskt program ger många möjligheter.

Elever som tidigare gått på STEG  arbetar idag med allt möjligt – läs om några av dem här!

Teater

Malte Gårdinger

Madeléne Evertsson

Madelen Evertsson

Madeléne gick Teaterlinjen på STEG och har efter det gått på Fridhems folkhögskola och Teaterhögskolan i Malmö. Madeléne har medverkat i en lång rad föreställningar och fått lysande recensioner av bl.a Leif Zern på DN.

Våren 2018 gick inte mindre än nio stycken  av våra f.d teaterelever på  Teaterhögskolan. I Malm Linus Nilsson (åk 3) och Pierrina Rizzo (åk 1). På Teaterhögskolan i Luleå gick Jonas C Wahlström, Adrian Nordin, Hanna Nygårds, Nils Wetterholm och Léonie Vincent (samtliga åk 3), Agnes Felicia Westerlund-Rase och Lukas Grimstedt (åk 2) .

Flera av våra tidigare elever har slutfört utbildning på Teaterhögskolan:
Christopher Rasimus gick ut Teaterhögskolan i Malmö år 2014. Electra Hallman  gick ut Teaterhögskolan i Malmö år2015. André Christensson och Lukas Orwin gick ut Teaterhögskolan i Malmö år 2016.

My Sandström

My Sandström

My Sandström, regissör

My är utbildad i filmregi och produktion på Akademien Valand, Göteborgs universitet, åren 2009-2012. My har vunnit flera priser, bl a Yellowbirds stipendium för unga lovande filmare, Startsladden på Göteborgs filmfestival samt Tempo Short Award. Hösten 2015 är My verksam som manusförfattare och regissör för projektet Regnbågsfamiljen på Barnkanalen i SvT. My gick ut STEG år 2005.

Bianca Kronlöf

Bianca och Tiffany Kronlöf och Tom Gisslén

Bianca gick Teatergrenen på STEG, syster Tiffany gick musikgrenen.

André Christenson

André Christenson

André gick Teaterlinjen på STEG och gick sedan vidare till Teaterhögskolan i Malmö. Där har han hunnit spela Richard i Richard III av William Shakespeare och Astrov i Onkel Vanja av Anton Tjechov. Vi lär få se mer av André i framtiden!

Musik

Snoh Aalegra

Snoh Aalegra

Snoh, artist, gick Musikgrenen på STEG.
Snoh skrev musik redan på gymnasiet och har fortsatt med det. Hon har jobbat med flera namnkunniga artister och  producenter sedan skoltiden.

Samson For President

Samson

Samson For President (Martin Bejarano Wahlgren) gick Musikgrenen på STEG.

En musiker som gör nästan allt själv och som är, som Mats Nileskär uttryckte det i SR P3 Soul; ”En viktig del av den nya svenska soulvågen”.

Fanny Högberg

Fanny Högberg

Fanny gick Musikgrenen på STEG. Hon utbildade sig därefter till ljudtekniker på Musikhögskolan i Piteå och arbetar idag som ljudtekniker på Sveriges Radio. Spelar i bandet Hjortfallet på fritiden.

Oskar Giesecke

Oscar 2
Oskar, bassist, gick Musikgrenen på STEG och är snart färdig civilingenjör utbildad på KTH i Stockholm. Oskar läste inte vårt teoripaket (som man kan välja i åk 3) utan gick som han själv uttrycker det “all in musik” under gymnasiet. Efter det läste han tekniskt basår och sedan ingenjörsutbildning.

Oskar säger att “estetisk program ger möjlighet att fullt ut hålla på med det man älskar under gymnasiet, sedan kan man gå nästan vilken väg som helst”.

Dans

Robin Haghi

Robin Haghi

Robin gick Dansgrenen på STEG och var redan under skoltiden med som dansare i Melodifestivalen. Robin har gått ett år på SEAD och påbörjar nu sitt tredje och sista år på P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) i Bryssel, Belgien.

Stella Blanc

Stella gick på Stockholms Estetiska Gymnasium och utbildade sig sedan på DOCH där hon gick dansarlinjen. Efter det gick hon på SEAD i Salzburg.

David Joséph

David Joseph

David, dansare, sångare och musikalartist, gick Dansgrenen på STEG.

Tove Lindström

Tove Lindström

Efter Dansgrenen på STEG gick Tove ett år på Balettakademiens yrkesutbildning, sedan flyttade hon till Österrike och nu har hon avslutat sitt andra år på SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance).