Hur går proven till?
Vi ses 8.30 då är det upprop, du blir avprickad och får en nummerlapp.

Halva dagen ägnas åt dansprov och du kommer att delta i tre olika danslektioner i jazz, modernt och balett. Lektionerna är hälften så långa mot vanligt. Det blir paus mellan varje lektion för att du ska kunna pusta ut och ev. byta om och för att vi lärare i juryn ska kunna diskutera. Du kommer att ha två danslektioner före lunchpaus och en efter. Juryn tittar huvudsakligen på hur du uppfattar rörelser och hur du förhåller dig till musiken.

Om jag inte har dansat alla tre genrerna (jazz, modernt och balett)?

Det är inga problem utan vi försöker titta på hur man kan uppfatta rörelser, gör bara ditt bästa så vi har en möjlighet att få syn på din dansbegåvning.

Vad ska jag ha på mig?
På jazz och modern/nutida lektionen gäller att du ska ha bekväma kläder på dig, var beredd på att kunna vara barfota. Det är bra att inte ha alltför stora pösiga kläder för då ser vi inte din kropp. På balettlektionen vill vi kunna se dina knän, så då får du hissa upp byxorna om du inte har trikåer, på fötterna ska du ha antingen balettskor eller strumpor på dig. Se till att ditt hår inte är i vägen när du ska dansa.