Hej nya rektorn på STEG! Vem är du?

Jag heter Annika Hedås Falk och har fått det fantastiska uppdraget att vara rektor här.

Vad har du jobbat med innan?
De senaste sex åren har jag jobbat som utbildningschef med ansvaret för Nobelprisets skolsatsning och innan dess var jag rektor och lärare på olika skolor i Stockholm.

Vad är ditt första intryck av STEG?
Jag älskar den här skolan! Vi har väldigt hög konstnärlig nivå på undervisningen i karaktärsämnena teater, dans och musik. Det syns både vid föreställningar och konserter men också i vardagen på skolan – varenda människa här brinner för estetiska ämnen! När jag besöker de teoretiska lektionerna så imponeras jag av klassernas fokus och hur engagerande både lärare och elever är. De som skäller på svensk skola borde göra studiebesök på våra lektioner!

Vad tycker du är mest unikt med STEG?
Det är nog ändå stämningen! Här är det inte tomma ord att alla får vara sig själv, grundkänslan är att skolan är kreativ, inkluderande, fördomsfri och varm. Varje fredag uppträder elever på fredagsunderhållningen och det ger både inspiration, glädje och gemenskap. Helt unikt är att vi lärare och elever äger den här skolan tillsammans. Det ger en stolthet och ansvarskänsla hos både elever och lärare som jag faktiskt aldrig sett på någon annan skola.

Finns det något du vill ändra på som ny rektor?
Ja absolut! Det är mitt jobb att förbättra skolan! Som rektor har jag ju lyxen att få gå runt i korridorerna, vara med på klassråd, ständigt prata med lärarna och besöka lektioner. Därför har jag har redan lärt känna lärarna och väldigt många elever. Treorna som snart tar studenten har lovat att dela med sig av sina bästa utvecklingsförslag men också peka på det bästa med STEG som vi absolut inte borde ändra på.

Eftersom både elever och lärare är så öppna och välkomnande så är det lätt att landa som ny rektor på STEG. Jag är så glad att jag får jobba här!