Samson

 

Samson For President är Martin Bejarano Wahlgren. Martin gick Musiklinjen på STEG.

En musiker som gör nästan allt själv och som är, som Mats Nileskär uttryckte det i SR P3 Soul; ”En viktig del av den nya svenska soulvågen”. Samson är artist, sångare, låtskrivare, producent och har en rad samarbeten i ryggen med bl. a. Mohammed Ali, Carlito, The Salazar Brothers, Seinabo Sey och Malena Uamba. Hans texter och melodier har blivit hyllade av bl. a. Ebbot Lundberg från Soundtrack Of Our Lives och när den amerikanske nysoullegenden Raphael Saadiq gästade Stockholm agerade Samson support. Samson For President släppte albumet ”Sisyphus”2015.

Källan till Samson For Presidents musik kommer ur att ha varit en udda fågel sedan han var liten. Och om hur du så småningom börjar förstå hur du själv funkar, och att använda din skit till att skapa en fokuserad, produktiv punkt och inte som ett vapen mot dig själv. “Jag känner mig ibland lite som en Cornelisfigur. Mycket glädje blandat med total mörker. Som att man har ett hålrum någonstans, som ger liv.”

 

I dag bor han i ett litet hus omgärdat av hästhagar utanför Stockholm, där han har en enkel hemmastudio, ett pia- no och ett potatisland. Vid sidan av sin egen musik arbetar Martin också med att bygga upp en musikstudio för ungdomar i Farsta, där de lär sig att göra musik och skriva egna texter.

Samson For Presidents album Sisyphus handlar om den inre kampen med att vara människa. ”Temat på skivan kretsar kring det storslagna i att inte ge upp. Det är vad jag tycker är det vackraste hos männi- skan; hennes förmåga att ställa sig upp igen och fortsätta. Maskineriet på insidan som liksom bara rullar på trots att utsidan gett upp för länge sedan. Det känns som om jag har träffat mycket människor den senaste tiden som upplevt så mycket att det är helt osannolikt att de fortfarande ens står upp. Men de gör det ändå. De fortsätter. Det kanske kan låta mörkt, men det är otroligt vackert.”

LYSSNA PÅ ‘SISYPHUS’: https://soundcloud.com/samsonforpresident/sets/sisyphus/s-0pgdp

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *